Головна » Готуємось до вибухової події року – «Дністер-ФЕСТ 2017»

Готуємось до вибухової події року – «Дністер-ФЕСТ 2017»

12 червня 2017 в 12:24 Переглядів: 4907

Прогресивна частина нашого міста вже давно живе в очікуванні наймасштабнішої культурної події року – фестивалю «Дністер-фест», який ось уже втретє має відбутися на мальовничому узбережжі Дністра.
Цей проект покликаний об’єднати людей за допомогою відродження та розвитку самобутньої української культури і розкрити рекреаційний потенціал міста Новодністровськ і його околиць.
Втілення такого амбітного задуму стало можливим завдяки співпраці Новодністровської міської ради з Громадською організацією «МОЛОДЬ ФЕСТ» (голова Ярослав Осипенко), Правовою групою «СМАРТСОЛЮШНЗ» (старший партнер Олександр Крутій) та Благодійним фондом «Смарт Ангел».
Уже декілька місяців поспіль триває підготовча робота, яка наразі увійшла у свою активну фазу. До організації залучено декілька десятків людей та організацій, адже тільки об’єднавши зусилля, можна згенерувати унікальний та якісний продукт.
Нам вдалося поспілкуватися з організаторами та дізнатися, на що очікувати відвідувачам фестивалю цього року.
У суботу, 8 липня, захід розпочнеться зі святкової ходи гостей фестивалю вулицями міста, а о 12-ій годині дійство перенесеться на пляж, де і відбуватиметься основна частина. Першими тішити публіку будуть хорові та танцювальні народні колективи з усіх куточків Буковини та не тільки. З найцікавіших – це колоритний етно-колектив «Карпатська тайстра» та клуб бойового гопака.
З нагоди «Дня Дністра», котрий також традиційно відзначається у ці дні, наші сусіди по узбережжю – управління водними ресурсами – приєднаються до «Свята юшки». У відвідувачів буде можливість спробувати традиційну страву різних команд та обрати переможця.
Торкаючись теми їжі, розповімо, що цього року виїзне харчування обіцяє бути дуже різноманітним, цікавим та якісним.
Також традиційно на фестивалі буде представлена і виїзна торгівля сувенірами та виробами хенд-мейд.
Особливо приємні новинки очікують наймолодших відвідувачів фестивалю та їхніх батьків. Цього року буде організована окрема дитяча зона, де дітками опікуватимуться аніматори. У програмі для наймолодших – різноманітні майстер-класи, аква-грим та конкурси. Також батьки зможуть залишити на певний час дитину у облаштованому двоповерховому лабіринті.
Дорослих відвідувачів фестивалю очікує не менш насичена програма – лицарський турнір, надувні атракціони, катання на драгонботі.
З 18-ої години розпочнеться вечірня частина фестивалю. Цього року розважати гостей «Дністер-фесту» будуть гурти «Кozak System», «The Doox», «Joryj Kłoc», «Voanerges», «Гуцул Каліпсо», «Balashov band» та «Альтернатива». Усе це україномовні колективи, які працюють у етнонаправленні.
Після концерту – традиційна дискотека, де публіку будуть запалювати діджеї – як уже відомі за попередніми роками (Т-zhuk і Бараболя), так і нові (dj Stas із шоу-балетом).
Важливо, що команда організаторів враховує досвід попередніх років, тож для зручності відвідувачів буде організоване транспортне сполучення з Новодністровська на пляж та навпаки.
Ми розповіли лише про частину запланованого, тож готуйтеся до найцікавішого! Попереду – ще багато сюрпризів!
Ірина ШУНДРІЙ